Kylling i karry – en populær og alsidig ret

Kylling i karry

Mangler du en nem og elsket indisk ret til dit næste middagsarrangement? Eller vil du bare gerne lave en let ret til aftensmad? Så er kylling i karry en fremragende idé. Det er en ret, der er hurtig at tilberede, og så kan man nemt lave en større portion, der ikke kræver den store opmærksomhed.

Retten er samtidig meget alsidig, hvilket betyder, at man kan lave den med mange forskellige krydderier og på mange forskellige måder. Derfor ser man også sjældent to personer, der laver den ens. Der er mange muligheder med denne ret, den er nem at lave, og derfor er det en meget populær ret her i Danmark.

En ret, du kan være kreativ med

I Danmark er vi meget glade for det asiatiske køkken, fordi det blandt andet skiller sig meget ud fra vores egen mad, især når det kommer til brugen af krydderier. De stærke krydderier er noget, der gør vores ganer glade, og derfor er vi meget glade for denne indisk inspirerede ret her i Danmark.

Det er samtidig en ret, der kan laves på mange forskellige måder, og derfor finder mange den underholdene at lave. Den kan nemlig holde til mange forskellige kreative måder at bruge krydderier på, og så kan den serveres med flere forskellige typer af kød. Du kan eksempelvis sagtens lave retten med kalkun- eller andekød i stedet for kylling. Her kan man så kombinere dette kød med nogle andre forskellige krydderrier, for at skabe sin egen unikke opskrift.

Retten er samtidig praktisk at lave til et større selskab, da man ofte laver den i en stor gryde. På den måde kan man lave store portioner på én gang, der bare skal stå og passe sig selv. Den er også velegnet til at lave til flere dage. Her kan man tage det, der er til overs og opdele det i mindre portioner, som man så kan fryse ned og bruge til senere anledninger.

Hvordan laver man kylling i karry

Du kan som nævnt lave retten på mange forskellige måder, men for at lave en traditionel ret til cirka otte personer, skal du bruge følgende ingredienser:

1000 gram kylling

1 dåse ananas i tern

3 gulerødder

2 løg

4 spsk. Gul karry

50 gram smør

1 kvart liter fløde

2 kyllingebouillonterninger

Parboiled ris

Parboiled ris foretrækkes, da denne type har mindre tilbøjelighed til at klistre sig sammen, og så får du nemmere en god tekstur i maden.

Start med at koge risene. Herefter skal du brænde karryen af på en pande. Skru op for varmen, og husk at holde karryen i bevægelse i cirka 1-2 minutter. Herefter tilsætter du smørret, så det smelter sammen med karryen, og derefter steger du kyllingen i det. Herefter sortere du gulerødderne og løg sammen med det hele og svitser det godt. Tilsæt derefter en passende mængde vand til kyllingen er dækket. Smid derefter ananas og bouillonterninger i og rør det hele godt sammen. Bring hele blandingen i kog i cirka 6-8 minutter, hvorefter du tilsætter fløden. Herefter kan du lade det simre i længere tid for den gode smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *