Natursten – som at få en lille del af jordens kærlighed ind i dit hjem

textur

Der findes næsten ikke en bedre fornemmelse, end at gå en stille og rolig aftentur langs stranden. Her kan man nyde den smukke danske sommer. Man kan nyde stilheden og roen, og finde sig sin sjælefred. På en sådan smuk strand, vil man ofte kunne finde et hav af flotte sten. Det at gå og samle sten, kan være en helt meditationsagtig tilstand. Naturens egne små perler ligger der for dine fødder. De flade sten kan man naturligvis bruge til at lave smut med. Hvem husker ikke de herlige dage som barn, hvor man lavede konkurrencer om, hvem der kunne lave flest smut. Det tvinger et lille nostalgisk smil frem på ens læber. Det kan være man husker de dage, hvor mor og far tog en med ud af Århus midtby, for at se landet og mærke vandet. For første gang fik man lov til at mærke havets brise uden alt den forstyrrende billarm. Ville det ikke være fantastisk, hvis man kunne tage den fornemmelse med sig tilbage til sit hjem? Nu er man jo måske selv blevet voksen, og har fået børn. Måske har man fundet sig et hus et sted i Århus, og har sat sit eget ”gør det selv”-projekt i gang. Man har fået sin egen have, og nu skal den indrettes. Her kommer natursten ind i billedet, fordi de er de bedste at bruge i haven. Som regel er de opdelt i henholdsvis: skifer, sandsten og travertin.

Natursten er perfekt som terrassefliser

Den første ting man gerne vil have, hvis den ikke allerede er der, når man flytter i hus, er en terrasse. Den gør noget helt bestemt for vores velvære. Her kan vi sidde og nyde den danske sommer, hvis vi skulle være så heldig at få en. Tag en dejlig kold drink med ud og sæt dig. Tag dine solbriller på og læs en god bog. Før man kan det, skal terrassen bygges, og natursten er det bedste materiale til det formål. Der udover er de med til at skabe den gode gamle nostalgiske fornemmelse, som beskrevet oven over.

Bryg natursten til din temahave

Udover terrassen er der også andre projekter, som skal laves i den nye have. Måske er det en ide at se om man kunne lave en hel lille temahave. Eksempelvis kunne man bygge små stier eller en lille dam i midten af græsplænen. Det kan også være man bare gerne vil have lidt forskellige udsmykning rundt omkring, eller indhegne sine blomsterbede. Det er en god ide, hvis man lige har plantet en masse nye roser, så det er klart aftegnet, hvor de er. Alt i alt er der rigtig mange ting som skal gøres i en ny have, og rigtig mange ting man kan bruge natursten til. I Århus findes der et hav af forhandlere, som også kan hjælpe en med at finde ud af, hvordan man bedst udnytter haven og sine nye natursten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *