Hulmursisolering – hvad er det?

Hulmursisolering

En af de mest almindelige former for efterisolering, da den giver mest værdi for pengene, det er hulmursisolering. Når man bygger huse her i Danmark starter man med at bygge en kerne, som regel af beton. Det har i hvert fald siden midten af 19070’erne været det mest almindelige når man skulle bygge nyt her i Danmark. udenom beton kernen har man som regel sat en skalmur op, primært opført i mursten eller farvet glas på nogle facader. Dette efterlader således et tomt mellemrum mellem skalmuren og betonkernen. Det er også en billig måde, at efterisolere på da der ikke skal flyttes en masse og ej heller skal der rives noget ned for at man kan komme til.

En investering der hurtig er tjent hjem igen

Hvis man bor i et ældre hus, det vil energiterm sige, et hus der er opført før energikrisen i 1973. Så bor man med garanti i et hus, der er opført med en u isoleret hulmur, det vil sige i et hus hvor der er ikke er tænkt meget over isoleringen. Da olie vil opvarmning før den første energikrise var billigt og byggematerialer såsom isoleringsmaterialer var væsentlig dyre og derfor sparede man det væk. Men sådan er det jo ikke mere, hvor olie, gas og hvad man ellers bruger til opvarmning er meget dyrt. Dette gør at en efterisolering meget hurtigt vil kunne betale sig og i de fleste tilfælde også hurtigt vil tjene sig ind igen i løbet af en meget kort årerække. Der er således mange gode grunde til, at efter isolere sin bolig. Man kan i de fleste tilfælde også få tilskud fra staten til en energirenovering af sin bolig. Men en efterisolering betyder ikke bare, at man i de fleste tilfælde kan halvere sine udgifter til varme man får og et væsentligt bedre indeklima. I de fleste ældre boliger er der de såkaldte kuldebroer, der er områder i boligen hvor der  er væsentlig koldere. Det er primært omkring vinduer og døre, man finder sådanne kuldebroer. Ligeledes kan også undgå, at luften nede omkring gulvet er fodkoldt året rundt.

Kontakt din lokale isolatør

Hvis man gerne vil høre mere om hvilke muligheder man har for at få efterisoleret sin bolig, så skal man tage kontakt til sin lokale isolatør for at høre mere. Man kan også tjekke det ud på nettet og derigennem få mere information og hvad det koster og hvilke muligheder der med den slags bolig man har. Det er jo forskelligt fra bolig til bolig, hvad der kan lade sig gøre og hvad det vil koste. Fordi der er jo også forskel på hvad der skal til får at ens bolig er topisoleret.

Der er meget forskellige priser alt efter hvilken slags isolering man gerne vil benytte sig af og hvor meget man gerne vil have isoleret. Men ved at kontakte sin lokale isolatør kan man blive meget klogere, og ligeledes kan man bruge de prisberegner der findes på nettet til få mere viden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *